Росія провалила ядерні випробування двох ракет – ГУР

Читать на русском
Ядерні випробування російських ракет Ярс та Булава, які нещодавно пройшли на території країни-окупанта, завершилися невдачею. Про це повідомляє Головне управління розвідки.
Фото: Getty Images

Ядерні випробування російських ракет «Ярс» та «Булава», які нещодавно пройшли на території країни-окупанта, завершилися невдачею.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Telegram.

За даними розвідки, 1 листопада росія провалила випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс», яка є основною в наземному компоненті стратегічних ядерних сил рф.

Росія брязкає зброєю: скільки ядерних навчань було проведено за два рокиРосія за останні два роки провела щонайменше десять ядерних навчань. Тричі росіяни тренувалися завдавати ядерного удару у відповідь.

Ракета була запущена з космодрому «Плесецьк» і мала вдарити по меті на Камчатці. Однак під час польоту вона збилася з курсу, як і під час попередніх навчань 25 жовтня.

«Так само невдало 25 жовтня 2023 року завершився випробувальний запуск із підводного ракетного крейсера «Борей» балістичної ракети РСМ-56 «Булава», що вкотре підтвердило її ненадійність», - розповіли в ГУР.

Крім того, Кремль має серйозні проблеми з важкою МБР РС-28 «Сармат», яка створюється окупантами з 2009 року. Згідно з початковими планами, її мали прийняти на озброєння ще 5 років тому, але зрештою зробили це лише у вересні 2023 року «після першого та єдиного повноцінного випробування, проведеного у квітні цього року».

«Залишаються непереборними складності держави-агресора і в його намірах удосконалити повітряний компонент стратегічних ядерних сил...Заплановані на 2023 рік постачання нових стратегічних бомбардувальників Ту-160М2 перенесено на пізніший термін, оскільки росіяни так і не змогли відновити виробництво нової версії двигунів НК-32», – йдеться у повідомленні.

У ГУР підсумували, що це перелічені проблеми – прямі наслідки санкційної політики проти рф і неспроможності науково-технічної та промислової баз окупантів виготовити необхідні компоненти.

Нагадаємо, нещодавно російський диктатор володимир путін підписав закон, згідно з яким росія відкликає Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ). Крім того, за даними ЗМІ, країна-агресор за останні роки побудувала нові об'єкти та розширила свої ядерні полігони.

Раніше ми розповідали, як росія вже дев'ять років «озброюється» міжконтинентальною ракетою «Сармат».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: