ЦАХАЛ терміново закликав цивільне населення Гази переїхати до безпечніших районів

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю продовжує закликати жителів Гази їхати на південь заради їхньої безпеки, що зумовлено розширенням наземної операції.
Фото: ukranews.com

Вранці у неділю, 29 жовтня, Армія оборони Ізраїля (ЦАХАЛ) звернулась до цивільного населення північної частини Сектору Гази з наполегливим закликом переїхати на південь.

Про це повідомив речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі у соцмережі Х.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

«Цивільне населення на півночі Гази, в місті Газа, має тимчасово переїхати на південь від Ваді Газа в більш безпечні райони», — сказав Хагарі у відео.

Наголошується, що ЦАХАЛ «посилює терміновість» свого заклику до мешканців північної частини Сектора Гази, що зумовлено розширенням наземної операції у палестинському анклаві.

Зазначається, що люди зможуть повернутися до міста Газа лише тоді, коли буде зроблено нове оголошення, що дозволить це зробити.

Також речник ЦАХАЛ анонсував «розширення гуманітарних зусиль у Газі, очолюваних США та Єгиптом 30 жовтня».

Нагадаємо, 28 жовтня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу підтвердив початок наземної операції ЦАХАЛ у Секторі Газа.

Також міністр оборони Ізраїлю про початок нового етапу війни.

Крім того, стало відомо, що Ізраїль ліквідував голову ВМС та голову повітряного угруповання ХАМАС.

Водночас у ХАМАС заявили, що у Секторі Газа загинули вже близько 8000 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: