Україна почне переговори щодо гарантій безпеки зі ще однією країною НАТО

Читать на русском
Україна та Норвегія домовилися розпочати переговори щодо двостороннього документу про гарантії безпеки для нашої країни. Про це у Telegram повідомив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Україна та Норвегія домовилися розпочати переговори щодо двостороннього документу про гарантії безпеки для нашої країни.

Про це в Telegram повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови із норвезьким прем'єр-міністром Йонасом Гаром Стере.

Глава держави не став розкривати, коли розпочнуться такі переговори.

Зеленський також обговорив зі Стере низку питань, пов'язаних із протидією російської агресії та загальною ситуацією у світі. Сторони, зокрема, говорили про фронт та військові потреби України.

«Особливу увагу було приділено Близькому Сходу. Ми погодилися, що подальша ескалація є неприйнятною, і закликали всі сторони уникати жертв серед цивільного населення», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, на сьогоднішній день переговори про гарантії безпеки розпочалися зі США, Великою Британією, Японією та Канадою. Крім того, влада домовилася про початок переговорів зі Швецією та Францією.

Раніше Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки на основі Вільнюської декларації G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандуму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: