В Австрії біля полігону перекинувся танк Leopard 2, є загиблий та постраждалі

Читать на русском
Рятувальна операція була негайно приведена в дію, внаслідок чого було задіяно кілька машин швидкої допомоги та як мінімум один гелікоптер.
фото: zn.ua

У понеділок, 16 жовтня, біля армійського полігону Алленштайгу в Австрії перекинувся танк Leopard 2. Внаслідок падіння військової техніки з обриву один член екіпажу загинув, ще троє – отримали поранення.

Про це повідомляє місцеве видання ORF.AT.

Танки Leopard: скільки поставили Україні та скільки могло бути знищено у бояхСкільки німецьких танків Leopard союзники пообіцяли Україні, скільки передали до контрнаступу та скільки вже могло бути знищено у боях – на інфографіці.

Згідно зі словами представника збройних сил країни Майкла Бауера, у танку перебували чотири особи. Внаслідок аварії загинув 24-річний сержант із округу Рід-ім-Іннкрайс. Троє інших солдатів, 23-річний сержант та двоє військовослужбовців 19 та 20 років, отримали легкі поранення та були доставлені на машині швидкої допомоги до лікарні у Хорні.

За даними австрійської армії, рятувальна операція була негайно приведена в дію, внаслідок чого було задіяно кілька машин швидкої допомоги та як мінімум один гелікоптер. Поки достеменно невідомо, як сталася аварія. За попередніми даними, танк перебував за межами полігону.

Як відомо, станом на жовтень 2023 року в Австрії перебуває на озброєнні 58 танків Leopard 2 різних модифікацій.

Нагадаємо, нещодавно Україна отримала від Польщі партію відремонтованих Leopard 2.

Також за даними Forbes, за 13 тижнів літнього контрнаступу Україна втратила в боях менше ніж десяту частину поставлених союзниками танків Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: