Зеленський у зверненні розповів про засідання Ставки та домовленості з європейськими лідерами

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації повідомив про тривале засідання Ставки Верховного головнокомандувача, а також розповів про домовленості з європейськими лідерами.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський увечері 6 жовтня провів тривале засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Про це глава держави розповів у своєму вечірньому зверненні до нації.

Учасники Ставки обговорили широке коло питань – від ситуації на фронті до підготовки до зими. Окремо на засіданні підіймалася тема можливих ударів ворога по енергетичній інфраструктурі.

«На Ставці були доповіді військових та всіх посадових осіб, які відповідають за захист нашої енергетики та за тактику проходження зими. Все щодо фізичного захисту об'єктів, відновлення, виконання наказів, порядку дій. Виграти цю зиму, пройти всі складнощі та захистити наших людей – це дуже важливо. І, до речі, місцева влада має виконати повністю свою частину підготовчої роботи. Наступного тижня зафіксуємо поточний стан підготовки до зими у регіонах», – сказав Зеленський.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Робимо ще більше кроків для посилення нашої ППО та співробітництво з партнерами задля стійкості української енергетики. Цей тиждень нас уже значно посилив. Німеччина – опрацьовуємо з паном канцлером Олафом Шольцем передачу Україні ще однієї батареї Patriot.

  • Італія – обговорили із Джорджею Мелоні наповнення нового пакету безпеки для нашої держави. Іспанія – на переговорах з паном Санчесом, прем'єр-міністром Іспанії домовилися не лише про додаткові системи ППО Hawk, а й про підтримку енергетичним обладнанням. Британія – дуже хороша домовленість з паном Прем'єр-міністром Ріші Сунаком щодо безпеки у Чорному морі та в Одеському регіоні.

  • І, звісно, пан Президент Франції. Еммануель робить для більшої безпеки України та Європи саме те, що ми з ним домовлялися. Є вагомі результати та нові можливості для наших воїнів. Але про деталі – трохи згодом.

  • Плідно співпрацюємо з Європейським Союзом. Для нас, з усіх поглядів, важливо розпочати вже цього року переговори щодо членства в ЄС. Україна майже виконала відповідні сім рекомендацій Єврокомісії і з нашого боку все буде готове. Верховній Раді залишився один крок, і важливо, щоб депутати цей крок зробили.

  • Ще одне. Харківщина... Учора – жорстокий удар по селу у Куп'янському районі. 51 загиблий. Доля ще трьох людей поки що невідома. Цього ранку російський удар по Харкову, прямо по місту, по звичайних будинках ракетою. Двоє загиблих і вони із однієї родини. Хлопчик 10 років та його бабуся. Молодший брат хлопця – йому лише 11 місяців – і батьки – у лікарні. Мої співчуття всім, чиїх рідних та близьких убила росія.

«Вчора і сьогодні лідери держав, багато міністрів закордонних справ висловили співчуття та засудили російський терор. Я вдячний кожному та кожній, хто не залишається байдужим. Лише разом, у єдності можна долати терор. І ми це зробимо. Країни та лідери, народи», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, вчора президент заявив, що росія розглядає сценарій заморозки війни в Україні, щоб відновити свій військовий потенціал до 2028 року та відновити агресію, зокрема проти інших країн.

Крім того, Зеленський також прокоментував ситуацію із допомогою від США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: