Іран здатен створити ядерну зброю менш ніж за два тижні – Пентагон

Читать на русском
Якщо режим Тегерана вирішить, що йому потрібна ядерна зброя, йому знадобиться не більш ніж два тижні на створення ядерного пристрою.
Фото: Pixabay

Пентагон заявив, що у Ірана є досить ресурсів для створення ядерного пристрою менш ніж за два тижні.

Про це йдеться у щорічній доповіді міністерства оборони США.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

Якщо режим Тегерана вирішить, що йому потрібна ядерна зброя, йому знадобиться не більше двох тижнів на створення ядерного пристрою.

«За наявними оцінками, Іран не займається реалізацією програми створення ядерної зброї найближчим часом, проте має можливість менш ніж за два тижні виробити достатньо розщеплюваного матеріалу для створення ядерного пристрою», – стверджують у Пентагоні.

Крім того, США вважають, що Іран не дотримується своїх зобов'язань щодо контролю за хімічною зброєю, оскільки він не надав повної декларації об'єктів із виробництва хімічної зброї, хоча цього вимагають чинні угоди.

Також наголошується, що Пентагон занепокоєний ймовірністю того, що Іран розробляє нервово-паралітичну наступальну зброю.

Нагадаємо, Іран порушив укладену з США та країнами Європи угоду щодо невиготовлення ядерної зброї. Договір обмежував збагачення урану на рівні 3,67%, але Іран збагачував його до 60%.

17 вересня стало відомо, що Іран позбавив акредитації кількох інспекторів МАГАТЕ.

Раніше в ООН заявили про зростання загрози ядерної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: