Байден в ООН закликав світ не послаблювати опір вторгненню росії в Україну

Читать на русском
Президент США Джо Байден згадав Україну в промові перед Генасамблеєю ООН – він закликав і надалі протистояти російській агресії.
Фото: CNN

Президент США Джо Байден закликав світову спільноту не послаблювати опір російській агресії проти України.

Таку заяву він зробив, виступаючи з промовою перед 78-ю Генеральною Асамблеєю ООН.

Реформа Ради безпеки ООН: як пропонують трансформувати один із основних органів організаціїРада безпеки ООН потребує реформування. Як різні країни пропонують це зробити – на інфографіці.

«Росія вважає, що світ втомиться і дозволить їй жорстоко поводитися з Україною без наслідків. Але я вас питаю: якщо ми відмовимося від основних принципів Статуту ООН, щоб утихомирити агресора, чи зможе якась держава-член бути впевненою в тому, що вона захищена? Якщо ми дозволимо розділити Україну, чи буде забезпечена незалежність якоїсь нації? Відповідь – ні. Ми маємо протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, щоб стримати інших потенційних агресорів завтра», – сказав Байден.

Він додав, що саме тому США та союзники по всьому світу «продовжуватимуть підтримувати хоробрий народ України, який захищає свій суверенітет, територіальну цілісність і свободу».

Зазначимо, сьогодні на засіданні Генасамблеї виступить також президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 21 вересня у Вашингтоні відбудуться переговори Зеленського та Байдена. Останнім часом ЗМІ все частіше пишуть, що американський президент наближається до рішення про передачу Україні ракет великої дальності ATACMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: