Поліція розслідує смерть колишнього голови Херсонської ОВА

Читать на русском
Поліція відкрила справу через смерть ексглави Херсонської ОВА Геннадія Лагути – за статтею Умисне вбивство із позначкою самогубство.
Фото: НикВести

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті колишнього голови Херсонської обласної військової адміністрації Геннадія Лагути. Справа відкрита за статтею «Умисне вбивство» із позначкою «самовбивство».

Про це «Суспільному» повідомила начальниця відділу комунікації поліції Києва Юлія Гірдвіліс.

Вона розповіла, що 13 вересня до столичної поліції звернулася дружина Лагути із повідомленням про зникнення чоловіка.

«16 вересня його знайшли у Солом'янському районі біля гаражних приміщень. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за статтею «Умисне вбивство» з додатковою кваліфікацією «самогубство». Зараз триває досудове розслідування, наші слідчі розглядають усі версії скоєного і встановлюють деталі, свідків та очевидців події», – розповіла Гірдвіліс.

Нагадаємо, Геннадія Лагуту було звільнено з посади керівника Херсонської ОВА у червні 2022 року. У лютому правоохоронці повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу – підробка документів та шахрайство.

Учора, 17 вересня, стало відомо про передчасну смерть Лагути, причину не розкривали. Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань написав у Facebook, що Лагуту «довели до самогубства» – нібито він прийняв смертельну дозу таблеток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: