У Великій Британії закрили справу проти російського олігарха Фрідмана

Читать на русском
У Великій Британії припинили розслідування щодо ймовірного ухилення від санкцій російського олігарха Михайла Фрідмана.
finbalance.com.ua

Британське національне агентство з боротьби зі злочинністю (NCA) припинило розслідування щодо ймовірного ухилення від санкцій російського олігарха Михайла Фрідмана.

Про це повідомляє Bloomberg, з посиланням на заяву речника NCA.

Як за час повномасштабної війни змінилися статки російських мільярдерівАктиви більшості російських мільярдерів зменшилися під час повномасштабної війни. У кого і скільки – на інфографіці.

«NCA може підтвердити, що не вживатиме подальших заходів проти Михайла Фрідмана на основі ордеру, виданого в Athlone House у грудні 2022 року… Тривають розслідування стосовно підозрюваних, які підпадають під ширше розслідування», - сказав він.

Як відомо, що у грудні минулого року Фрідмана було заарештовано за підозрою у відмиванні грошей. Але пізніше він був звільнений під заставу. Під час масштабних обшуків, проведених у лондонському будинку бізнесмена було задіяно понад 50 офіцерів. Вони вилучили низку цифрових пристроїв і значну кількість готівки.

Нагадаємо, що у серпні 2023 року детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру Фрідману у відмиванні 100 млн гривень через колишній «Альфа-банк». Він підозрюється у відмиванні майна, отриманого злочинним шляхом, а саме 1,2 млн доларів та 1,93 млн євро (в еквіваленті близько 100 млн грн), скоєного організованою групою осіб та умисному ухиленні від сплати податків у розмірі 18 млн грн посадовими особами банку.

Також у серпні Мінфін США вніс до списку санкцій російських бізнесменів та співвласників «Альфа-груп» Михайла Фрідмана та Петра Авена.

Згодом Фрідману повідомили про підозру у фінансуванні війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: