Війська рф атакують Україну «свіжовипущеним» озброєнням – ГУР

Читать на русском
Представник розвідки заявив, що минулого року росіяни повністю перевели економіку на військовий лад.
gur.gov.ua/

У серпні російська армія завдавала ударів по Україні ракетним озброєнням власного виробництва, випущеним у третьому кварталі 2023 року.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Бізнес деяких олігархів, які допомагають ВПК росії, досі не конфісковано в Україні – StateWatchПонад 20 російських олігархів продовжують частково мати бізнес в Україні і при цьому спонсорувати кремлівський режим.

Під час зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» представник розвідки заявив, що минулого року росіяни повністю перевели економіку на військовий лад.

«Оборонно-промисловий комплекс сьогодні намагається наростити свої зусилля з випуску, як вони називають, високотехнологічних видів озброєння. І ми бачимо, що ті ж удари, які зараз наносяться, особливо починаючи з травня місяця, те, що випускається на їхніх підприємствах, одразу йде до війська, і одразу застосовується по нашій державі. Те ж саме – ракетні удари в серпні місяці, а ракетне озброєння було випущено в третьому кварталі цього року», - зазначив він.

У ГУР наголосили, що для припинення атак необхідно нейтралізувати випуск продукції, яка застосовується для військових цілей.

«Тут ми працюємо разом із міжнародною спільнотою, тому що є багато аспектів. Це і міжнародні санкції щодо поставок відповідних вживаних комплектуючих елементів та перекриття всіх каналів поставок через інші країни, а також нанесення ударів, знищення підприємств, які виробляють смертоносне озброєння», – наголосив Скібіцький.

Нагадаємо, росія має змогу збільшити виробництво артилерії в найближчі кілька років приблизно до 2 мільйонів снарядів на рік, що приблизно вдвічі перевищує деякі попередні очікування Заходу.

Також повідомлялося, що Китай таємно відправляє спорядження росії, достатнє для оснащення армії.

Окрім цього, в ОПУ закликали світових партнерів «перекрити кисень» російському ВПК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: