Пентагон замовив ракети AMRAAM у Raytheon для України

Читать на русском
Міністерство оборони США замовило у американської компанії Raytheon для України виробництво передових ракет класу повітря – повітря середньої дальності AMRAAM.
Ракета AMRAAMФото: Jaap Arriens / Global Look Press

США уклали контракт із оборонною компанією Raytheon на випуск ракет класу «повітря – повітря» AMRAAM. Снаряди передадуть, зокрема, Україні.

Про це йдеться у публікації на сайті Міністерства оборони США.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

У повідомленні йдеться, що контракт передбачає закупівлю компанією ракет AMRAAM із різних джерел на суму 192 млн. доларів до 29 листопада 2024 року.

Відповідні кошти виділяються із фонду Ініціативи щодо сприяння безпеці в Україні.

Зазначимо, у червні компанія Raytheon Technologies уклала з Військово-повітряними силами США контракт на суму 1,15 мільярда доддарів на постачання ракет AIM-120 D-3 та C-8 AMRAAM.

Також додамо, що AIM-120 AMRAAM – це ракети середньої дальності, призначені для ураження повітряних цілей за межами прямої видимості. Вони знаходяться на озброєнні ВПС США та інших країн НАТО, включаючи Німеччину та Великою Британію.

Ці ракети є основним озброєнням для винищувачів F-15 і F-16, а також винищувача п'ятого покоління F-22. Вони також можуть використовуватись американськими зенітними комплексами NASAMS.

Нагадаємо, США виділили Україні новий пакет допомоги на 250 млн. доларів.

Також повідомлялося, що Пентагон придбає для України термінали Starlink, які Маск не зможе відключати.

Раніше німецька опозиція заявила, що прагне спільного європейського рішення про надання далекобійних ракет Taurus Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: