Американський сенатор закликав партнерів допомогти Україні провести вибори у 2024 році

Читать на русском
За його словами, він розуміє, що український парламент має внести зміни до законодавства, та що умови безпеки для проведення виборів будуть складними.
Getty Images

Американський сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем закликав союзників надати Україні фінансову та технічну допомогу для проведення виборів у 2024 році, незважаючи на введений воєнний стан.

Про це йдеться у повідомленні Грема на сторінці в Twitter.

Вибори президента України 4 роки потому: як склалася доля кандидатівНа останніх президентських виборах було 39 кандидатів. Чим зараз займаються ті, хто зазнав поразки – на інфографіці.

Парламентар Сполучених Штатів зазначив, що проведення демократичних виборів у воєнний час розглядатиметься як сміливе та значуще рішення президента Зеленського та народу України.

«Я не можу придумати кращого символу для України, ніж проведення вільних і чесних виборів під час війни. Вибори розглядатимуться не лише як акт непокори російському вторгненню, але й як підтримка демократії та свободи», - написав Грем.

При цьому, за його словами, він розуміє, що український парламент має внести зміни до законодавства, та що умови безпеки для проведення виборів будуть складними.

«Я не можу придумати кращої інвестиції для стабільності Європи, ніж допомога Україні вижити як незалежній, самоврядній демократії, заснованій на верховенстві права. Я б закликав усіх союзників України допомогти надати фінансову та технічну допомогу для підтримки цих зусиль», - заявив сенатор.

Нагадаємо, нещодавно сенатор США Ліндсі Грем заявив, що в Україні в 2024 році мають відбутися вибори, незважаючи на введений військовий стан через широкомасштабне вторгнення росії. За його словами, «американський народ має знати, що Україна змінилася».

У РНБО вже відреагували на цю пропозицію. А Зеленський назвав дві умови для проведення виборів під час воєнного стану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: