На фронті за добу відбулося майже 40 бойових зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Окупанти продовжують вести безуспішні наступи на трьох напрямках. За добу відбулося 38 бойових зіткнень.
Генштаб ЗСУ

Окупанти продовжують вести безуспішні наступи на трьох напрямках. За добу відбулося 38 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

Сьогодні протягом дня війська рф завдали три ракетних та 34 авіаційних ударів, здійснив 34 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Загалом цієї доби відбулось 38 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Дворічна, Синьківка, Іванівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів на Луганщині та Донеччині.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки та Кліщіївки.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Степового Донецької області. Тут для обстрілів також використовував артилерію.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара, Старомайорського Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів, а також використав артилерію, атакувавши понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів противника постраждали шість міст та сіл області.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що російські окупанти останнім часом посилили перевезення вантажними кораблями через Керченську протоку.

До слова, голова ГУР заявив, що Україна наразі не тримає Крим під повним вогневим контролем, однак воїни можуть завдавати удари по будь-якій частині півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: