Буданов розповів, скільки росіян може мобілізувати Кремль у найближчі місяці

Читать на русском
Влада російської федерації розглядає варіант з мобілізацією ще майже півмільйона громадян. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.
Фото: УНІАН

Влада російської федерації розглядає варіант з мобілізацією ще майже півмільйона громадян.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю Радіо Свобода.

Рф формує нові сили армії для війни в Україні – британська розвідкаЗа останні два місяці росія, ймовірно, почала формувати нові армійські корпуси, щоби посилити свої наземні сили в Україні.

За даними розвідників, зараз рф проводить «приховану мобілізацію» - щомісяця в армію призивають щонайменше 20 тисяч осіб.

Водночас, у найближчі місяці Кремль може піти на посилення мобілізації та призвати приблизно 450 тисяч росіян.

«Мобілізація у росії жодного разу не припинялася. Те, що минулої осені призвали близько 350 тисяч сумарно, – всі якось так вважають, що призвали і все. Ні. Призов триває щомісяця. Називається «прихована мобілізація». Є такий термін. Від 20 до 22 тисяч щомісяця призивається по мобілізації. Зараз вони розглядають варіант, це ще не вирішене до кінця питання, на призов додатково 450 тисяч», – сказав Буданов.

Глава ГУР зазначив, що такі темпи мобілізації явно не сходяться з розповідями російської сторони про те, що їхня армія майже не зазнає втрат на війні проти України.

Нагадаємо, що росіяни мобілізують навіть українських ув'язнених з окупованих територій, які відбувають покарання або затримані за злочини легкої чи середньої тяжкості.

Раніше в ГУР повідомили, скільки українців насильно мобілізувала рф на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: