США та Південна Корея проведуть навчання усупереч загрозі з боку КНДР

Читать на русском
США та Південна Корея готуються до спільних військових навчань, а КНДР у відповідь веде підготовку до наступальної війни.
Фото: Reuters

У понеділок, 21 серпня, розпочинаються спільні військові навчання США та Південної Кореї під назвою Ulchi Freedom Shield (UFS).

Про це повідомляє Yonhap.

Зазначається, що навчання включатимуть різні тренування на випадок надзвичайних ситуацій, такі як командно-штабні навчання на основі комп’ютерного моделювання, одночасне польове навчання та навчання цивільної оборони. Вони триватимуть по 31 серпня.

Протягом періоду навчань буде проведено близько 30 польових навчальних заходів союзників. У них візьмуть участь флот, морська піхота союзників, ВПС, а також космічні сили США та персонал з дев'яти країн-членів командування ООН.

Повідомляється, що цього року навчання UFS передбачають сценарії підготовки військ до швидкого переходу у військовий час, а також реагування на неправдиву інформацію, яку може поширювати Північна Корея під час війни чи надзвичайних ситуацій.

На тлі цього лідер КНДР Кім Чен Ин закликав своїх військових готуватися до можливої ​​війни наступальним способом. Він заявив, що «ворожі сили стають все більш неприхованими у своєму безрозсудному військовому протистоянні», що, мовляв, змушує КНДР бути «ідеально готовою до війни».

Нагадаємо, у Білому домі заявили про готовність Байдена зустрітися з Кім Чен Ыном.

Також повідомлялося, що Північна Корея планує збільшити виробництво озброєння.

Раніше президент Джо Байден попередив про зникнення режиму КНДР у разі ядерного удару по США чи країнах НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: