«Заяви рф викликають мало довіри»: в ЄС відреагували на ранкові вибухи в Москві

Читать на русском
ЄС мало довіряє заявам Кремля про удари українських дронів по Москві, оскільки росія маніпулює інформацією про війну проти України. Таку заяву зробила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Набіла Массралі.
Фото: H24info

Росія маніпулює інформацією про війну проти України, тому Європейський Союз мало довіряє заявам Кремля про удари «українських дронів» по Москві.

Таку заяву зробила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Набіла Массралі, її цитує DW.

За її словами, Європейський Союз в курсі повідомлень про безпілотників, які нібито літають над Московською областю, але Брюссель нічого знає ні про їхнє походження, ні про обставини атак.

«Будь-які заяви росії щодо цього викликають дуже мало довіри, оскільки рф активно маніпулює будь-якою інформацією. Кремль не повинен використовувати це як привід для подальшої ескалації своїх варварських нападів на Україну», – сказала Массралі.

Вона додала, що Москва має негайно та беззастережно «вивести свої війська, ставлеників та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України».

Нагадаємо, що безпілотники атакують російську столицю вже кілька днів. Цієї ночі в Москві та області знову пролунала серія вибухів – як мінімум один із дронів влучив у вежу «Москва-Сіті».

В Офісі президента констатували, що повноцінна війна незабаром остаточно перейде на території її «автора».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: