У ЗСУ пояснили, що дасть нашим військовим успіх у районі Андріївки

Читать на русском
Успіх ЗСУ у районі Андріївки дозволить українським військовим завершити одну із важливих операцій.
Генштаб ЗСУ

Андріївка Донецької області, з якої українські військові вибили окупантів, дозволяє оточити ворога у Бахмуті. Після цього Сили оборони зможу повністю звільнити місто.

Про це повідомив речник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону у вівторок, 25 липня.

У Міноборони назвали причини, які сповільнюють контрнаступ ЗСУМіністр розповів, що сповільнення контрнаступу викликано великою кількістю мінних полів. Через це ЗСУ доводиться розчищати вручну стежки через поля.

За його словами, на Бахмутському напрямку Сили оборони утримують ініціативу та продовжують щодня по сотні метрів звільняти українську землю.

А успішні дії в районі Андріївки, як і в будь-якому населеному пункті навколо Бахмута, дозволять завершити операцію щодо оточення Силами оборони.

«Треба витіснити і взяти в кільце ворога», – пояснив він.

За словами Череватого, головним принципом наших військових є поступальність і максимальне збереження особового складу при паралельному нанесенні максимальних втрат ворогові.

Спікер додав, що за цю добу на Бахмутському напрямку було ліквідовано 95 окупантів, 187 - поранено, а троє - взято в полон. При цьому знищено багато ворожої техніки.

Нагадаємо, раніше Череватий розповів про стратегію ЗСУ в районі Бахмута для мінімізації втрат. Минулого тижня генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що зараз є всі умови для повернення Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: