Союзники просили Україну не завдавати ударів по рф під час бунту Пригожина – CNN

Читать на русском
Україну просили не атакувати військові об'єкти на території росії під час бунту Пригожина. Були побоювання, що Україну та Захід розглядатимуть як допомогу Пригожину та загрозу суверенітету рф.
Фото: росЗМІ

Західні союзники під час бунту Євгена Пригожина 24 червня зв'язувалися з українськими офіційними особами та застерігали їх від використання хаосу всередині росії для завдання ударів.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела.

У мережі обговорюють невдалий військовий переворот ПригожинаВійськовий переворот у росії скасовується. У соцмережах обговорюють домовленості Пригожина та Кремля.

За словами співрозмовника телеканалу, побоювання полягали в тому, що Україну та Захід розглядатимуть як допомогу Пригожину та загрозу суверенітету росії.

«Послання було не розгойдувати тут човен», – сказав чиновник, додавши, що меседж було передано на рівні міністрів закордонних справ, депутатів та послів.

«Це внутрішня справа росії. Українців було попереджено союзниками, щоб вони не провокували ситуацію. Користуйтеся можливостями на території України, але не вплутуйтеся у внутрішні справи і не завдавайте ударів по наступальних військових об'єктах усередині росії», – пояснило джерело суть прохання до України.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, американські спецслужби ще в середині червня знали про те, що ватажок «вагнерівців» планує бунт.

Учора Пригожин розповів свою версію того, навіщо розпочав «похід на Москву» та чому зупинив його.

За спостереженням аналітиків ISW, спроба заколоту Пригожина, ймовірно, не вплинула на ситуацію на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: