Путін запідозрив компанію Пригожина у крадіжці грошей рф

Читать на русском
Володимир путін підозрює, що компанія Євгена Пригожина Конкорд могла красти державні гроші.
Фото EPA

Володимир путін підозрює, що компанія Євгена Пригожина «Конкорд» могла красти державні гроші.

Про це російський президент повідомив сьогодні, 27 червня, під час зустрічі з військовими. Путін підозрює, що компанія «Конкорд», якою володіє Пригожин, красти гроші Кремля, постачаючи харчі для російської армії через військторг. Таким чином, за рік вона заробила на замовленнях від держави 80 мільярдів рублів, що становить майже 940 мільйонів доларів.

При цьому, участь ПВК «Вагнер» у війні проти України фінансується виключно з держбюджету рф. За той самий рік найманці отримали від держави понад мільярд доларів.

«Утримання повністю взяла на себе держава, а частина ось цієї всієї групи, компанія «Конкорд», в цей же самий час заробила 80 млрд рублів. Сподіваюся, що під час цих робіт ніхто нічого не вкрав або, скажімо так, вкрав поменше. Але безумовно ми будемо, звичайно, з цим з усім розбиратися», – розповів російський диктатор.

Нагадаємо, сьогодні володимир путін нагородив російських військовослужбовців, які «зупиняли» бунт «вагнерівців» та заявив, що ті фактично попередили громадянську війну.

Також повідомляли, що сьогодні ФСБ росії закрила кримінальну справу про збройний заколот керівника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина.

Тим часом літак Пригожина вранці здійснив посадку на військовому аеродромі Мачуліщі під Мінськом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: