Українські військові відбивали атаки окупантів на п'яти напрямках – Генштаб

Читать на русском
Окупанти намагалися наступати в районі на захід від Кривошіївки, Міньківки, Григорівки та Богданівки, Веселого, Роздолівки, Мар'їнки та Новомихайлівки.
volynnews.com

Російські війська зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках – протягом доби там сталося 36 бойових зіткнень. Загалом окупанти намагалися наступати на п'яти напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Будуть активні бої: у ГУР спрогнозували розвиток війни у найближчі 2-3 місяціУ розвідці прогнозують, що у найближчі два-три місяці в Україні будуть активні бойові дії як наступального, так і оборонного характеру.

Минулої доби противник завдав ракетного удару по території України, завдав 33 авіаційних удари, також здійснив понад 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Куп'янському напрямку окупанти вели наступальні дії в районі на захід від Кривошіївки Луганської області – успіху не мали.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районах Міньківки, Григорівки та Богданівки Донецької області.

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямках Веселого та Роздолівки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог проводив наступальні дії у районі Мар'їнки – успіху не мав.

На Шахтарському напрямку ворог вчинив безуспішні наступальні дії у напрямку Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямах росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Крім того, окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене становище у Новодарівці Запорізької області.

Авіація сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також було знищено 6 розвідувальних безпілотників.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 2 пункти управління, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки, 4 склади боєприпасів, станцію РЕБ, 10 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та ще 3 важливі цілі противника.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, ЗСУ досягають тактичного прогресу на трьох ключових напрямках.

Раніше стало відомо, що під Красногорівкою українські штурмові підрозділи заволоділи кількома позиціями, які ворог утримував з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: