Ворог випустив по Україні понад 50 ракет: деталі нічної атаки

Читать на русском
Цієї ночі, 24 червня, російські війська атакували Україну ракетами та дронами-камікадзе. Обстріл проводився з різних напрямків.
Укрінформ

Цієї ночі, 24 червня, російські війська атакували Україну ракетами та дронами-камікадзе. Обстріл проводився з різних напрямків.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону.

«Мали ми атаку 10 стратегічних бомбардувальників Ту-95 з району Каспію, як зазвичай вони це роблять. Випустили вони 40 ракет цього разу. Це потужна нічна атака зі стратегічної авіації», – заявив він.

Крім цього, росіяни залучили бомбардувальники Ту-22М3. Ними вони атакували з трьох напрямків 9-ма ракетами.

«9 ракет було випущено Х-22. Знаємо, що ракети ці, на жаль, не збивались ще в Україні, тому що маємо розуміти, що це ракета, хоч і називається крилатою, але заходить вона на ціль по балістичній траєкторії. Тобто треба засоби, які можуть її збивати, такі як Patriot, як SAMP/T, що з’являться в Україні», – зауважив Ігнат.

Також, за його словами, ворог застосував дві ракети «Калібр» і на додаток запустили два «шахеди» з південного напрямку.

Нагадаємо, вночі 24 червня в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. У Києві, Харкові та Дніпрі пролунали вибухи.

У столиці уламки ракети потрапили у верхні поверхи багатоповерхівки, загинули люди. В Дніпрі удар припав на приватний сектор, внаслідок чого було зруйновано житлові будинки, є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: