Індія готова до підтримки мирних зусиль в Україні – прем'єр Моді

Читать на русском
Індія закликала до діалогу і дипломатії для вирішення конфлікту в Україні. Ми повністю готові зробити посильний внесок у відновлення миру в Україні, закликав прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що Індія готова зробити свій внесок у відновлення миру в Україні. Цю заяву він зробив 22 червня після перемовин із президентом США Джо Байденом на спільній пресконференції. При цьому, у своїй заяві він не згадав росію та не назвав російське вторгнення ані агресією, ані війною.

«Індія закликала до діалогу і дипломатії для вирішення конфлікту в Україні. Ми готові зробити посильний внесок у відновлення миру в Україні» – заявив він.

Індія все ще купує російську нафту, проте уважно слідкує за санкціями від ЄС. Станом на грудень минулого року, рф була лідером з імпорту нафти до Індії, постачаючи понад 1 мільйон барелів сировини на день.

Однак у Нью-Делі кажуть, що якщо Сполучені Штати та Євросоюз розглядатимуть питання про запровадження вторинних санкцій – поставки з росії обмежать.

Влада Індії заявляла, що з лютого 2022 року «стала свідком того, як війна в Україні ще більш негативно вплинула на світову економіку». Індія заявляла, що підтвердила національні позиції, а події в Україні «завдають величезних людських страждань» і поглиблюють наявні проблеми світової економіки.

Зазначимо, індійська влада не висловила чіткого неприйняття подій щодо війни рф в Україні. При цьому зазначалося, що Індія наполягає на мирному врегулюванні війни, оскільки «дипломатія і діалог мають життєво важливе значення».

Нагадаємо, Індія збільшила імпорт російської нафти вдесятеро.

Також стало відомо, що Індія стала першою у світі за чисельністю населення, обігнавши Китай.

Крім того, Індія блокуватиме обговорення санкцій проти росії на зустрічі G20.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: