Лідери країн Африки закликали путіна зупинити війну, той у відповідь перервав їхній виступ

Читать на русском
Після заяв лідерів Коморських островів, Сенегалу та Південної Африки путін перервав виступ делегації, щоб оскаржити деякі пункти африканського мирного плану.
Фото: GCIS

Делегація лідерів країн Африки після візиту до Києва прилетіла до Санкт-Петербурга, щоб зустрітися з російським диктатором володимиром путіним.

Під час публічної частини переговорів вони закликали путіна зупинити бойові дії, повідомляє Reuters.

Виведення військ рф та ослаблення санкцій: ЗМІ розкрили деталі «африканського мирного плану»Зазначається, що лідери ПАР, Замбії, Коморських островів, Єгипту та Сенегалу мають намір обговорити ініціативу під час очних переговорів із президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором владимиром путіним.

Африканські лідери зазначили, що війна завдає шкоди не лише Україні, а й усьому світу.

Після заяв лідерів Коморських островів, Сенегалу та Південної Африки путін перервав виступ делегації, щоб оскаржити деякі пункти африканського мирного плану.

Зокрема, він вкотре заявив, що це нібито «Україна та західні країни розпочали конфлікт задовго до того, як росія направила свою армію в Україну у лютому минулого року».

Крім того, він сказав, що Захід, а не росія, відповідає за різке зростання світових цін на продовольство. При цьому росія, за його словами, «ніколи не відмовлялася від переговорів з українською стороною».

Нагадаємо, вчора президенти Союзу Коморських островів, ПАР, Сенегалу та Замбії, а також представники трьох інших країн приїжджали до Києва. У цей час в Україні лунала повітряна тривога – окупанти атакували територію нашої країни ракетами та дронами.

Під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським лідер ПАР розкрив деталі «африканської мирної ініціативи» щодо врегулювання війни росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: