Шойгу намагається зберегти імідж попри критику: британські розвідники розповіли, як саме

Читать на русском
Впродовж минулого тижня міністр оборони рф Сергій Шойгу зберігав високу публічну активність, намагаючись врятувати власний імідж.
Укрінформ

Впродовж минулого тижня міністр оборони рф Сергій Шойгу зберігав високу публічну активність, намагаючись врятувати власний імідж.

Про це повідомляють британські розвідники.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Відзначимо, що минулого тижня Шойгу дав щонайменше два коментарі щодо оборонних операцій росії. При цьому він зробив серйозно перебільшені заяви про втрати України. Така публічна активність контрастує з іншими ключовими періодами війни, коли міністр зникав із публічного поля.

Шойгу також закликав російську оборонну промисловість подвоїти свої зусилля та розкритикував офіцерів Західного військового округу за недостатньо швидке відправлення резервної бронетехніки на фронт.

Ймовірно він намагається таким чином врятувати власний імідж, представляючи себе відповідальним за стратегічні питання, тоді як Україна прискорює контрнаступ.

«Шойгу, ймовірно, гостро усвідомлює необхідність підтримки позитивного іміджу перед все більш відвертою критикою з боку деяких співвітчизників», – додають розвідники.

Нагадаємо, у рф до 1 липня усі приватні військові компанії мають підписати контракти з російським Міністерством оборони.

При цьому публічні конфлікти власника злочинного угруповання «вагнер» з міністром оборони росії Сергієм Шойгу та головою генштабу армії рф Валерієм Герасимовим свідчать про їхній страх відповідальності за поразку у війні. «Слово і діло» пропонує структурувати антологію цього конфлікту та згадати, з чого і коли саме він почався, принаймні публічно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: