Один із претендентів на пост президента США підтримав надання допомоги Україні

Читать на русском
Майк Пенс заявив, що Україні потрібно продовжувати надавати військову допомогу і що Україна має перемогти у війні.
Фото: CNN

Колишній віцепрезидент США Майк Пенс, який претендує на пост президента, заявив, що підтримує надання військової допомоги Україні.

Він сказав про це у студії CNN.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

«Я знаю, що дехто на цих дебатах назвав війну в Україні «територіальною суперечкою». Це не так: це було російське вторгнення, неспровоковане російське вторгнення. І я вважаю, що США необхідно продовжувати підтримувати відважних українських солдатів ресурсами, яким їм потрібні, щоб відбити це російське вторгнення і відновити свою територіальну цілісність», – заявив Пенс.

«Він (путін – ред.) не збирається зупинятися. Він ясно дав зрозуміти, що хоче відтворити стару радянську сферу впливу в Східній Європі», — додав політик.

Пенс також дорікнув Дональду Трампу за те, що той назвав путіна «генієм».

«Я знаю різницю між генієм та воєнним злочинцем, і я знаю, кому потрібно перемогти у війні в Україні. Народ бореться за свою свободу та відновлення національного суверенітету. Це не наша війна, але свобода – це наша боротьба. І нам потрібно дати народу України можливість боротися та захищати свою територію», – сказав Пенс.

Нагадаємо, раніше у цій же студії колишній президент США Дональд Трамп не став відповідати на запитання, хто, на його думку, має перемогти у російсько-українській війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: