Підрив Каховської ГЕС: окупанти здійснили кібератаку на «гарячу лінію» з питань евакуації

Читать на русском
Крім того, російська армія продовжує обстрілювати житлові квартали, наражаючи на ризик і тих, хто рятується, і тих, хто рятує.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

У Херсонській області триває евакуація людей із населених пунктів, які постраждали від наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив глава місцевої ОВА Олександр Прокудін.

Евакуйовані з Херсонщини отримають грошову допомогу – що відомоСитуація з евакуацією наразі контрольована. Всього евакуйовано понад 1300 осіб, серед них є люди, які потребують особливого догляду.

Він розповів, що станом на 13:00 владі вдалося вивезти із зони підтоплення понад 1700 осіб. При цьому рашисти намагаються завадити евакуації мирних жителів.

Так сьогодні окупанти здійснили хакерську атаку на програмне забезпечення «гарячої лінії» з питань евакуації.

«На ці телефони люди дзвонили, щоб отримати консультацію або попросити про евакуацію. Тільки за вчора ми отримали 528 дзвінків, і їхня кількість не зменшується. Тому попереджаю про можливі збої», – розповів Прокудін.

Глава ОВА також зазначив, що російська армія продовжує обстрілювати житлові квартали, наражаючи на ризик «і тих, хто рятується, і тих, хто рятує».

Нагадаємо, станом на ранок 7 червня інтенсивність підтоплення Херсонської області знижується, але через значні руйнування греблі Каховської ГЕС вода ще прибуватиме.

Раніше повідомлялося, що після підриву дамби Каховської ГЕС зниклими безвісти три людини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: