Обстріли Сумщини: в області за останню добу зафіксовано 94 вибухи

Читать на русском
Обстрілів зазнали Білопільська, Великописарівська, Дружбівська, Краснопільська, Миропільська, Новослобідська, Шалигінська, Хотінська громади.

Російські війська 27 разів обстріляли прикордоння Сумської області у понеділок, 5 червня. При цьому, окупанти скидали ВОГ і міни, у результаті чого зафіксовано 94 вибухи.

Про це Сумська обласна військова адміністрація повідомила в Телеграмі.

Як зазначається, загалом за день у регіоні зафіксовані 94 вибухи. 13 з них пролунали в Білопільській громаді – по її території загарбники вдарили з мінометів.

З артилерії росіяни обстріляли Великописарівську громаду, унаслідок чого відбулися 22 вибухи. Ворожим вогнем пошкоджені адміністративна будівля й лінія електропередач.

Дружбівська громада зазнала від загарбників мінометного обстрілу – зафіксовані шість вибухів. Унаслідок влучань пошкоджена лінія електропередач.

Мінометних ударів російська армія завдала також по Шалигинській і Хотінській громадах – пролунали 14 і шість вибухів відповідно.

По Краснопільській громаді війська країни-агресора ударили з артилерії, спричинивши сім вибухів.

Новослобідську громаду загарбники атакували з артилерії (чотири вибухи) і мінометів (три вибухи).

По Миропільській громаді ворог випустив вісім мін. На її ж територію російські безпілотники скинули також чотири вибухові пристрої типу ВОГ.

Нагадаємо, голова Херсонської облдержадміністрації Олександр Прокудін повідомив про обстріли росіянами селища Козацьке, в результаті чого загинула жінка.

Також російські окупаційні війська обстріляли Балаклію. Внаслідок удару загинув один місцевий житель. Ще вісім осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: