ВАКС заарештував ексзаступника директора філії «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексія Онисимюка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди у виді автівки Toyota Camry.

Таке рішення 25 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Застосувати до підозрюваного (Олексія Онисимюка – ред.) запобіжний захід у виді тримання під вартою у Державній установі «Київський слідчий ізолятор». Строк тримання під вартою, з урахуванням строку досудового розслідування та часу фактичного затримання, визначити на 60 днів, тобто до 21 липня 2023 року включно. Взяти підозрюваного під варту у залі суду», – йдеться в рішенні.

Одночасно суд визначив підозрюваному альтернативний запобіжний захід у виді застави розміром 13,42 млн грн. У разі внесення коштів на нього покладуть такі обов'язки: не відлучатися із міста Києва без дозволу; прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з працівниками та службовими особами філії «Центр забезпечення виробництва» та АТ «Укрзалізниця», а також з іншими підозрюваними у вказаному кримінальному провадженні; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця», АТ «Укрзалізниця та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

Пізніше Вищий антикорупційний суд заарештував двох фігурантів, які за версією слідства надали хабар чиновнику УЗ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: