Підбурення до підкупу прокурора в Дніпрі: суд заарештував адвоката

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про взяття під варту адвоката, підозрюваного у вчиненні правопорушення.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту адвоката із Дніпра, викритого НАБУ і САП на підбурюванні до надання неправомірної вигоди особі, яка обіймає одну з керівних посад у прокуратурі Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«20 травня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до адвоката із Дніпра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, суддя визначив йому заставу у розмірі 1 млн 73 тис 600 грн», – інформує суд.

У разі внесення застави на адвоката покладуть наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із особами, указаними в ухвалі суду; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії ухвали – до 20.07.2023 року включно.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Олексія Педуса.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили і затримали адвоката на одержанні 20 тисяч доларів неправомірної вигоди. За даними слідства, адвокат підбурював підприємця надати неправомірну вигоду у сумі 4 млн грн службовцю прокуратури за неперешкоджання діяльності підприємця. Його викрили одразу після отримання першого «траншу» у сумі 20 тисяч доларів. Розслідування розпочали за заявою підприємця. За інформацією «Слово і діло», ймовірно йдеться про керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпра Олега Катебу або його заступника Станіслава Батрака.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував суддю Верховного суду Всеволода Князєва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: