На Львівщині коригувальника вогню засудили до довічного ув'язнення

Читать на русском
Після повномасштабного вторгнення у травні 2022 року Владислав Козєєв надсилав представникам росії відомості про розташування військових об'єктів та пересування військовослужбовців ЗСУ.
sudreporter.org

Колегія суддів Залізничного районного суду міста Львова винесла вирок 47-річному Владиславу Козєєву, який фотографував військові об’єкти та передавав росіянам.

Про це повідомляє Судовий репортер.

Зазначається, що чоловік отримав довічне увʼязнення з конфіскацією майна за статтею про держзраду.

Своєї провини Козєєв не визнав, кажучи, що не робив того, про що написано в обвинуваченні.

«Після повномасштабного вторгнення у травні 2022 року Козєєв надсилав представникам рф відомості про розташування військових об’єктів та пересування військовослужбовців ЗСУ, а також координати об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині, в тому числі пʼяти мостів. А ще на власний телефон фіксував наслідки ракетних ударів по Львову. Загалом йдеться про 25 епізодів передачі інформації», – йдеться у повідомленні.

Також обвинувачений мав встановити присутніх у Львові іноземців, які планували приєднатися до Іноземного легіону тероборони.

Під час обшуку в Козєєва вилучили телефон, який став одним із ключових доказів.

«За допомогою спеціальних програм слідчі змогли відновити на телефоні Козєєва видалені знімки, які, ймовірно, він також надсилав росіянам. Це фото наслідків ракетного удару по Львову, військової частину та військової техніки в одному з сіл Львівщини, навчального центру ЗСУ, нафтобази, мосту та ін», – говориться у повідомленні.

Також у телефоні чоловіка було фото листа від мвс рф 2021 року. Із документа відомо, що він хотів отримати паспорт громадянина росії, оскільки часто бував у росії та користувався різноманітними сервісами країни-агресорки.

Раніше повідомлялося, що 8 років за ґратами проведе коригувальник російських ракетних ударів по школах у Миколаєві.

А жителя Кривого Рогу засудили на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за роботу в інтересах російських терористів. Зрадник працював на ФСБ росії та передавав росіянам розвіддані про військові та інфраструктурні об'єкти в Дніпропетровській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: