Зеленський сьогодні буде у Британії

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні відвідає Лондон і зустрінеться із британським прем'єром Ріші Сунаком.
Ілюстративне фотоpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 травня, відвідає Велику Британію. У столиці він зустрінеться із прем'єр-міністром Ріші Сунаком.

Зеленський повідомив про це у Telegram.

«Сьогодні – Лондон. Велика Британія – лідер, коли йдеться про розширення наших спроможностей на землі та у небі. Сьогодні ця співпраця продовжиться. Зустрінуся з моїм другом Ріші. Проведемо предметні переговори тет-а-тет і делегаціями», – написав глава держави.

Нагадаємо, цими вихідними український президент влаштував тур найближчими союзниками. У суботу Зеленський був в Італії, де зустрівся з прем'єр-міністром та президентом країни, а також Папою Римським.

Джорджія Мелоні після переговорів пообіцяла надати Україні повну підтримку вступу до ЄС. Крім того, Зеленський домовився в Італії про зброю та ППО.

Після Риму Зеленський полетів до Німеччини для зустрічі з канцлером Олафом Шольцем та президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Перед цим візитом Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні на 2,7 млрд євро.

У Німеччині Зеленському вручили премію Карла Великого.

Цієї ночі президент України побував у Франції для переговорів із Еммануелем Макроном. Французький лідер пообіцяв ЗСУ бронемашини та легкі танки. Також президенти ухвалили спільну декларацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: