САП просить конфіскувати активи місцевого депутата на Дніпропетровщині

Читать на русском
До антикорупційного суду подали черговий позов про конфіскацію майна одного з депутатів місцевої ради, розташованої на Дніпропетровщині.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить конфіскувати 2,25 млн грн депутата одного з депутатів місцевої ради у Дніпропетровській області, оскільки він не мав такої кількості коштів.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«12 травня 2023 року прокурором САП заявлено позов до Вищого антикорупційного суду про визнання необґрунтованими активів на суму 2,25 млн грн та стягнення їх в дохід держави (цивільна конфіскація), що належать депутату однієї із місцевих рад Дніпропетровщини, який одночасно є секретарем міської ради», – інформує відомство.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про секретаря Марганецької міської ради Дніпропетровської області Анатолія Деркача.

Як стверджує прокуратура, на підставі матеріалів НАЗК та доказів, самостійно отриманими прокурором у встановленому законом порядку, встановлено, що депутат міськради набув у власність необґрунтовані активи. Йдеться про житловий будинок та земельну ділянку під ним, що розташовані у Дніпрі загальною вартістю 2,9 млн грн. Під час аналізу майнового стану та доходів з'ясовано, що частина грошових коштів, необхідних для набуття цих активів, у розмірі 2,25 млн грн не могла бути набута за рахунок законних доходів. Зважаючи на виявлене, прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з депутата в дохід держави 2,25 млн грн, законність походження яких викликає обґрунтований сумнів.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС залишила конфіскованою нерухомість начальника одного із відділів Східного управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області. Також САП звернулася з позовом про конфіскацію грошей ще одного депутата з Дніпропетровщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: