Стало відомо, коли в Польщі запрацює Центр обслуговування українських танків Leopard 2

Читать на русском
За словами прем'єр-міністра Польщі, підприємство зможе приймати на ремонт танки одразу двох модифікацій – 2A4 та 2А6.
Фото: Міноборони Польщі

Обслуговування та ремонт танків Leopard 2, переданих Україні, відбуватимуться на підприємстві Bumar-Labedy у польському місті Глівіце.

Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, його слова передає пресслужба міністерства оборони країни.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

Він розповів, що Центр обслуговування українських Leopard 2 почне працювати вже у травні. Підприємство зможе приймати на ремонт танки одразу двох модифікацій – 2A4 та 2А6.

Міністр оборони Маріуш Блащак, у свою чергу, пояснив, чому влада Польщі вирішила розмістити Центр саме на базі заводу в Глівиці.

«У нас два аргументи: по-перше, бригада підприємства займається ремонтом, обслуговуванням та модернізацією танків Leopard 2 вже протягом 20 років. Це надзвичайно цінні знання, надзвичайно цінні навички. Другий аргумент полягає в тому, що центр обслуговування та ремонту всіх цих танків перебуватиме у Польщі, на місці, яке є природним центром такої діяльності», – заявив Блащак.

За словами голови військового відомства, збройовий завод Bumar-Labedy також вироблятиме самохідні гаубиці 155 мм «Краб», які планують поставити Україні.

Нагадаємо, документ про створення Центру було підписано представниками України, Німеччини та Польщі під час 11-го засідання у форматі «Рамштайн».

Раніше глава Пентагону назвав кількість переданих Україні танків та бронемашин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: