ВАКС змінив запобіжний захід меру Одеси Труханову

Читать на русском
ВАКС задовольнив клопотання прокурора частково, застосувавши заставу у розмірі понад 30 млн грн. Крім внесення застави, Труханов має носити електронний браслет.
Фото: omr.gov.ua

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову у справі про розкрадання грошей на купівлі збанкрутілого заводу «Краян».

Про це увечері 25 квітня повідомила пресслужба ВАКС.

Прокурор САП просив суддів взяти обвинувачених, зокрема Труханова, під варту з альтернативою у вигляді понад 30 млн грн застави.

ВАКС задовольнив клопотання частково, визначивши меру Одеси понад 30 млн грн застави та, у разі її внесення, зобов'язавши Труханова носити електронний браслет.

Крім того, мер Одеси має утриматися від спілкування зі свідками та прибувати до суду на першу вимогу. Труханову також заборонили залишати територію України без дозволу суду та зобов'язали здати закордонні паспорти.

До цього Труханов перебував під особистим зобов'язанням, тобто мав регулярно звітувати про своє місцезнаходження до правоохоронних органів.

Нагадаємо, за версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовими особами Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси у сумі 92 млн грн.

Корупційна схема, на переконання детективів, реалізована під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за свідомо завищеною вартістю. Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: