НАТО готує довгострокову програму підтримки України – Столтенберг

Читать на русском
Програма НАТО передбачатиме, зокрема, розробку плану багаторічних постачань озброєння та поступовий перехід української армії на західні стандарти.
Фото: europa.eu

Міністри закордонних справ НАТО мають намір обговорити старт розробки багаторічної програми підтримки для України.

Це питання порушать на зустрічі глав МЗС 4-5 квітня, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції.

Міністри обговорять посилення підтримки України шляхом продовження зміцнення ЗСУ, щоб у майбутньому відкинути будь-яку можливість повторення збройної агресії проти України.

Чи буде членство в НАТО запорукою безпеки для майбутнього України: у РНБО дали відповідьКоли Україна стане повноправним членом НАТО – це буде певна запорука безпеки на майбутнє. Але цією запорукою може бути не лише Альянс.

Зокрема, програма НАТО передбачатиме розробку плану багаторічних військових постачань та поступовий перехід української армії на західні стандарти.

«Немає жодних ознак того, що путін готується до миру. Він хоче війни, і ми маємо бути єдиними у своїй рішучості продовжувати обраний курс. Наша підтримка розрахована на довгострокову перспективу. Тому я очікую, що міністри погодяться розпочати роботу щодо розробки долострокової програми для України», – заявив Столтенберг.

Він також розповів, що з початку повномасштабного вторгнення рф члени НАТО надали Україні допомогу на суму близько 65 млрд євро.

Нагадаємо, 3 квітня у Брюсселі стартувало офіційне засідання комісії Україна-НАТО. За словами Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, це буде перше засідання комісії на рівні глав МЗС за участю України з 2017 року.

Столтенберг уже заявив, що Україна приєднається до НАТО в «довгостроковій перспективі». Також він запросив Володимира Зеленського на саміт Альянсу у липні.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, де і з якою метою відбуваються операції та місії Північноатлантичного альянсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: