СБУ спіймала російського агента на Кіровоградщині: шукав дані про військовий аеродром

Читать на русском
Пособником терористів став місцевий житель, який перебував у полі зору росіян під час своїх поїздок до рф до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну
Фото з місця подійСлужба безпеки України

Служба безпеки України затримала в Кіровоградській області чергового агента російських терористів. Зрадник намагався дістати інформацію про військові аеродроми в області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Встановлено, що поплічником терористів став місцевий житель, який перебував у полі зору росіян під час своїх поїздок до рф до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Після 24 лютого росіяни дистанційно залучили агента до співпраці; виконуючи вказівки терористів, він збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ в регіоні.

СБУ затримала російських агентів, які готували ракетні удари по об'єктах «Укрзалізниці»Агенти російської ФСБ збирали дані про місця базування та переміщення Сил оборони, стежили за маршрутами пересування військових ешелонів, передавали координати стратегічно важливих мостів.

Зокрема, агент терористів намагався виявити військові аеродроми та встановити залізничні маршрути, за якими на фронт переправляли зброю, техніку і боєприпасів. Особливий інтерес для агента і його кураторів представляла перевірка інформації про те, що на території області нібито існує військовий аеродром, де проводилися випробування безпілотників.

Пособник російських терористів їздив по області, фотографував і знімав на відео об'єкти. Отримані дані він передавав своїм господарям через месенджер. Інформацію терористи використовували для підготовки та проведення ракетних терактів.

Контррозвідка СБУ затримала агента росіян під час виконання ним чергового завдання. У нього вилучили телефон з доказами роботи на терористів; фігуранту повідомили про підозру за ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше СБУ під час стабілізаційних заходів викрила трьох колаборантів на території Харківської та Херсонської областей. Однією з них виявилася ексчиновниця, двоє інших – місцева мешканка та інструктор Автошколи.

До цього СБУ затримала в Житомирі чергового російського агента. Ним виявився колишній український військовий, заступник командира однієї з військових частин, який покинув військову службу ще в 1990-х роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: