НАТО прискорить розгортання військ на східному кордоні – Politico

Читать на русском
НАТО найближчими місяцями активізує зусилля з накопичення озброєння вздовж східного кордону альянсу.
finbalance

НАТО найближчими місяцями активізує зусилля з накопичення озброєння вздовж східного кордону альянсу.

Про це пише Politico.

Зазначають, що НАТО найближчим часом активізує зусилля з накопичення озброєння і виділення десятків тисяч військовослужбовців вздовж східного кордону альянсу. Проте для цього вони мають переконати окремі країни надати солдатів, навчання, поліпшення інфраструктури та велику кількість дорогої зброї, обладнання, боєприпасів.

Як за вісім років змінилися оборонні витрати країн НАТОУ 2022 році країни НАТО витратить на оборону 1 трлн 189,8 млрд доларів. Як змінилися витрати кожної країни за вісім років – на інфографіці.

«Оскільки країни вже занепокоєні своїми запасами боєприпасів, а Україна гостро потребує додаткових снарядів і зброї від союзників, існує ризик, що не всі союзники НАТО виконають свої обіцянки зробити внесок у нові плани альянсу», – йдеться в повідомленні.

У виданні додають, що цієї весни військові лідери представлять оновлені регіональні плани оборони, покликані допомогти переглянути те, як альянс захищає 1 мільярд своїх громадян.

«Чисельність військ буде значною: офіційні особи говорять про те, що для реалізації нової моделі буде потрібно до 300 000 військовослужбовців НАТО», – зауважують у Politico.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що країна повинна мати настільки сильну армію, щоб «її ніколи не потрібно було використовувати». Тому Польща планує зміцнювати свої збройні сили.

Раніше Генерал НАТО назвав три сценарії закінчення війни в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: