У Грузії назвали кількість затриманих під час протестів

Читать на русском
На акції протесту у Тбілісі було затримано 66 осіб, повідомили у МВС Грузії. Постраждали 50 правоохоронців, а також цивільні, але їхня кількість не називається.
Фото: Stringer / AFP via Getty Images

У Тбілісі на акція протесту 7 березня було затримано 66 осіб за фактами «дрібного хуліганства та непокори законним вимогам поліції».

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Грузії.

У МВС повідомили, що розпочали розслідування «за фактами насильницьких інцидентів, які мали місце на акції протесту» у столиці.

У міністерстві також пообіцяли дати правову оцінку діям всіх осіб, які «сприяли і організували переростання мирного протесту в насильницьку акцію».

«Учасники акції кидали у співробітників МВС різні предмети – каміння, легкозаймисті засоби, тупі предмети, застосовували фізичну силу та чинили опір поліції. Учасники акції пошкодили та підпалили автомобілі, що належать Міністерству, пошкодили спецтехніку поліції», – заявили у МВС.

Під час протестів постраждали близько 50 правоохоронців. Є також постраждалі серед цивільних, але їхня кількість не називається.

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт про іногентів. Після цього у столиці спалахнули протести, які переросли у зіткнення між поліцією та громадянами.

Зокрема протестувальники намагалися прорватися до будівлі парламенту.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала вимоги учасників акції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: