В ЗСУ прокоментували можливість висадки російського десанту в Придністров'ї

Читать на русском
Українська армія зміцнила південні кордони та готова до будь-яких загроз з боку невизнаного Придністров'я.
Наталія ГуменюкФото: РБК-Україна

Збройні сили України готові до будь-яких погроз з боку невизнаного Придністров'я.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

За її словами, українська армія щільно зміцнила свої південні кордони, тому будь-які рухи з боку Придністров'я будуть одразу покарані.

Крім того, збройним формуванням так званої «ПМР» просто ні звідки чекатиме підкріплення.

«Будь-яка російська операція у цьому регіоні – це або повітряний десант, або водний. Але в будь-якому випадку це неможливо. Наявність наших угруповань і потужностей, які вздовж кордону з Придністров'ям абсолютно адекватна тій загрозі, яка гіпотетично може виникнути з того напрямку», - зазначила Гуменюк.

Спікер Сил оборони Півдня також прокоментувала нещодавні заяви міністерства оборони рф про те, що Україна готує військову операцію проти Придністров'я.

«Є така приказка: найгучніше за всіх «тримай злодія» кричить зазвичай сам злодій. Тож у цьому випадку й відбувається, що намагаються звинуватити Україну в тому, що вона готує якийсь напад кудись. Повірте, нам є куди просувати свої війська і маємо багато бойової роботи», – заявила Гуменюк.

Нагадаємо, за версією Міноборони окупантів, Україна готує «озброєну провокацію» проти Придністров'я, яку буде здійснено підрозділами ЗСУ, у тому числі із залученням бійців батальйону «Азов».

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на спекуляції росії, назвавши цю інформацію «вкидами».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: