Дефіциту в енергосистемі немає, але більше сотні населених пунктів без світла через негоду – «Укренерго»

Читать на русском
В Україні сьогодні не очікується планових відключень електрики. Але 137 населених пунктів у Київській, Житомирській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Тернопільській областях залишаються без світла через негоду.
Shutterstock

В енергосистемі України сьогодні, 22 лютого, немає дефіциту потужності і він поки що не прогнозується.

Проте, як розповіли в «Укренерго», 137 населених пунктів у Київській, Житомирській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Тернопільській областях залишаються без світла через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені несприятливими погодними умовами.

«В енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах завдяки стабілізації електропостачання країни. Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень», – повідомили в компанії.

Деякі обмеження можливі також в Одесі та Одеському районі через пошкодження обладнання на підстанціях.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Шмигаля, дефіциту потужності в енергосистемі й надалі не буде, якщо росія не влаштує чергову масовану атаку.

Глава «Укренерго» сказав, що енергосистема пережила найтяжчі збитки, завдані російськими ракетами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: