Міллі вважає, що повна перемога України цього року можлива лише у разі краху армії рф

Читать на русском
Марк Міллі вважає, що росія вже не зможе досягти своїх політичних цілей військовим шляхом. Але й Україні буде дуже складно звільнити всі території цього року.
Getty Images

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі вважає, що Україні буде дуже складно звільнити всю свою територію у 2023 році.

Як він сказав в інтерв'ю Financial Times, це можливо лише у разі краху армії рф.

«Росіянам практично неможливо досягти своїх політичних цілей військовими засобами. Малоймовірно, що росія захопить Україну. Цього просто не станеться», – заявив Міллі.

У Пентагоні сумніваються, що Україна найближчим часом зможе відвоювати Крим – PoliticoНа секретному брифінгу представники Пентагону озвучили думку, згідно з якою Україна не зможе найближчим часом витіснити росіян з окупованого Криму.

На його думку, і Україні буде «дуже і дуже складно» звільнити всі окуповані рф території: «Це не означає, що цього не може бути. Але це надзвичайно складно. І це вимагало б, по суті, розвалу російської армії».

На запитання, чи минув момент для дипломатії між росією та Україною, генерал відповів: «До початку весни ще кілька тижнів, але це рухоме вікно. Можливості є будь-який момент».

Він також додав, що війні в Україні повторює урок Другої світової – агресію треба зупинити «твердістю, стримуванням та військовою силою». Однак, враховуючи ядерний арсенал росії, ставки тепер вищі.

«У даному конкретному випадку йдеться про велику країну, яка має ядерну зброю. Тому ви повинні дуже свідомо керувати ескалацією. Водночас ви повинні відстоювати принципи, заради яких була заснована ООН і на яких ґрунтується міжнародний порядок», – наголосив Міллі.

Нагадаємо, Кирило Буданов прогнозував, що остаточно війна завершиться до літа 2023 року.

Три сценарії поразки росії у війні проаналізувало видання Foreign Affairs.

Раніше видання Insider розглянуло шість сценаріїв закінчення війни в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: