Санду висунула кандидата на пост прем'єра Молдови

Читать на русском
Президент Молдови Майя Санду обрала Доріна Речана кандидатом на пост прем’єр-міністра країни.

Президент Молдови Майя Санду обрала Доріна Речана кандидатом на пост прем'єр-міністра країни після того, як Наталія Гаврилиця оголосила про відставку.

Про це повідомляє портал zdg.

Молдова підтвердила проліт російської ракети над своєю територією, викликає послаУ Молдові підтвердили проліт російської ракети над своєю територією. МЗС країни викликає російського посла, щоб вказати на неприпустимість порушення повітряного простору.

«Новий Уряд має прискорити очищення судової системи. Ми обіцяли і несемо відповідальність творити справедливість у нашій країні. Новий уряд має очистити країну від корупції. Ми мали консультації з парламентськими фракціями. Після обговорень я призначила Доріна Речана кандидатом на посаду прем’єр-міністра», – заявила Санду.

Дорін Речан обіймає посаду радника президента з питань національної оборони та безпеки, секретаря Вищої ради безпеки (ВРБ) з 4 лютого 2022 року. У 2012–2015 він був міністром внутрішніх справ.

Згідно з Конституцією, відставка прем'єра спричиняє відставку всього уряду. Президент країни підписує указ про відставку уряду. Кабінет міністрів продовжує виконувати обов'язки до складання присяги новим складом уряду.

Президент висуває кандидатуру нового прем'єра у парламенті після консультацій із парламентськими фракціями. Протягом 15 днів кандидат на посаду прем'єра представляє парламенту та просить висловити вотум довіри новому Кабінету міністрів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця подала у відставку з посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: