НАБУ завершило розслідування справи стосовно ексчлена «Центренерго»

Читать на русском
У Національному бюро оголосили про завершення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього посадовця державної компанії.

Національне антикорупційне бюро завершило заочне розслідування за підозрою колишнього члена ПАТ «Центренерго» Олександра Уварова у зловживаннях на 8,25 млн грн.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

«Відповідно до вимог ст. 290 КПК України громадянин України Уваров Олександр Ігорович повідомляється про те, що спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні №52022000000000399 від 06.12.2022 за його підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України – завершено. Крім того, у порядку ч. 6 ст. 290 КПК України Ви повинні відкрити стороні обвинувачення наявні матеріали, які плануєте використати як доказ в суді», – йдеться у повідомленні.

Також у НАБУ оголосили, що Уварову повідомили про зміну підозри. Тепер його підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та пособництві у службовому підробленні.

У САП пізніше повідомили, що завершили слідство стосовно всіх фігурантів цієї справи.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі».

Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

Раніше Вищий антикорупційний суд заочно заарештував ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: