Правоохоронці викрили факти співпраці Богуслаєва з «ДНР» – деталі

Читать на русском
Експрезидент Мотор Січі Богуслаєв співпрацював із терористами ДНР, сплачуючи їм податки та митні платежі.
Коммерсантъ

Правоохоронці викрили факти співпраці колишнього президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва із терористами «ДНР».

Про це повідомляють СБУ та Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, у грудні 2017 року підозрюваний організував господарську діяльність відокремленого підрозділу – Сніжнянський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ» на тимчасово окупованій території у м. Сніжне Донецької області. Своїми діями він сприяв діяльності терористичної організації «ДНР». Сплачував на її користь «податки» та «митні платежі», – розповіли у прокуратурі.

Скіфське золото, зброя та елітний автопарк: СБУ знайшла активи Богуслаєва ще на сотні мільйонівСБУ знайшла приховане майно Богуслаєва – раритетні автомобілі, зброю, Скіфське золото та предмети античних часів та Київської Русі. Все це намагалися вивезти, щоб уникнути арешту активів.

Зазначене підприємство постачало авіакомплектуючі підприємствам військово-промислового комплексу росії. «Бюджет» «ДНР» отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді «податків» від реалізації авіапродукції, зазначає СБУ.

Виручені гроші керівники окупаційної адміністрації направляли потреби військових угруповань рф, що брали участь у бойових діях на східному фронті.

Богуслаєву повідомили про нову підозру – сприяння діяльності терористичної організації «ДНР» (ст. 258-3 КК України).

Крім цього, під час нових обшуків правоохоронці виявили понад два десятки медалей, грамот та почесних нагород Богуслаєву від представників військово-політичного керівництва росії.

Нагадаємо, у жовтні СБУ затримала В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

На даний момент він перебуває під арештом. «Схеми» також повідомили, що Богуслаєв ще з 2000 року має російське громадянство.

СБУ також оприлюднила докази співпраці Богуслаєва з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: