Окупант у спробах реваншу має втратити останню надію на агресію – звернення Зеленського

Читать на русском
Поточний тиждень має принести Україні добрі новини щодо євроінтеграційних процесів, скащав Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

Україна разом з партнерами робить все, щоб росія не змогла відігратись на полі бою.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у зверненні за підсумками 31 січня.

«Наші сили оборони й безпеки, державна влада України, наші партнери – ми всі разом спрямовуємо наші зусилля так, щоб Росії не лише не вдалося відігратися на полі бою, а щоб окупант втратив у своїх спробах реваншу останню надію на агресію. Програш Росії зробить безальтернативним надійний і тривалий мир», – сказав він.

Також президент анонсував «євроінтеграційний тиждень» – йдеться про завершення підготовки до саміту Україна – ЄС.

«Ми очікуємо новин для України. Очікуємо рішень наших партнерів у Євросоюзі, які будуть відповідати досягнутому рівню взаємодії між нашими інституціями та ЄС і нашому прогресу. Прогресу, який очевидно є – навіть попри повномасштабну війну», – зазначив Зеленський.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні провів тривалу нараду з міжнародним блоком уряду та Офісу. Готуємо українські позиції для переговорів із представниками ЄС. І дуже важливо – готуємо нові реформи в Україні. Реформи, які в багатьох аспектах змінять соціально-правову та політичну реальності – зроблять їх людянішими, прозорішим та ефективнішими.

  • Провів сьогодні – як фактично й щодня – кілька нарад із військовими, з керівником розвідки. Детально опрацьовуємо ситуацію на всіх основних оперативних напрямках та в перспективі. Те, до чого готується окупант, і те, чим ми вже відповідаємо на таку підготовку Росії до спроби реваншу.

  • Говорив сьогодні з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Поінформував його про ситуацію на полі бою – про постійні штурми на Донеччині, про ситуацію на півдні та наявні загрози. Обговорили, чим можна доповнити нашу оборонну взаємодію. Окремо торкнулися питання санкцій та міжнародної ізоляції Росії.

  • Говорив сьогодні також із Премʼєр-міністром Бельгії Александром де Кроо. Подякував за потужний оборонний пакет, який був затверджений нещодавно. Обговорили нашу співпрацю на міжнародних майданчиках, зокрема в ООН. Обговорили санкції проти Росії та черговий санкційний пакет. Також говорили й про взаємодію в захисті спорту та олімпійського руху від пропаганди терору.

Нагадаємо, у Білому домі анонсували новий пакет військової допомоги для України.

Також президент США анонсував розмову з Володимиром Зеленським щодо озброєння для України.

Раніше Володимир Зеленський пояснив, чому Україна має прискорювати хід подій на цій війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: