У Повітряних силах розповіли, як Україні допоможуть винищувачі F-16

Читать на русском
Хоча F-16 навряд чи зможуть ефективно збивати балістичні ракети, по крилатим ракетам винищувачі відпрацюють на відмінно
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Американські бойові винищувачі F-16, які Україна могла б отримати, можуть стати значущою частиною української системи протиповітряної оборони, закривши частину неба від терористичних ракетних ударів Росії.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу Київ.

За його словами, хоча F-16 навряд чи зможуть ефективно збивати балістичні ракети, по крилатих ракетах винищувачі відпрацюють на відмінно. Також вони здатні закрити частину неба України.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Це так і є у всіх країнах світу, що більшість країни перекривається саме авіаційними підрозділами. Є літаки, які стоять на бойовому чергуванні, і якщо з'являється загроза, вони піднімаються в небо і вилітають перехоплювати ракети» - сказав він.

Спікер ПС ЗСУ нагадав, що засоби ППО призначені для захисту більш локальних і стаціонарних об'єктів - військові аеродроми, критична інфраструктура, урядові будівлі й так далі. А літаки, які володіють оперативністю і мобільністю - більш основна частина ППО, ніж зенітно-ракетні комплекси.

Нагадаємо, за даними західних ЗМІ, уряд Нідерландів готовий розглянути передачу Україні винищувачів F-16, але є одна умова.

Крім того, лідери країн НАТО переглядають ідею, від якої відмовилися в перші дні повномасштабної війни – надати Україні винищувачі МіГ-29 радянських часів (поляки запропонували передати їх українцям), або навіть надлишки американських винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: