Військова допомога Фінляндії: стало відомо, що увійде до пакету на 400 млн євро

Читать на русском
Фінляндія оголосила про виділення 12 пакету військової допомоги Україні вартістю 400 мільйонів євро.

Фінляндія оголосила про виділення 12 пакету військової допомоги Україні вартістю 400 мільйонів євро. До нього увійдуть важка артилерія та боєприпаси.

Про це повідомляється на сайті фінського уряду у п'ятницю, 20 січня.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Україна, як і раніше, потребує підтримки для захисту своєї території, і нинішній пакет військової техніки явно є найбільшим на сьогоднішній день. Фінляндія постачає в Україну важку артилерію та боєприпаси», – заявив міністр оборони Мікко Савола.

Згідно із заявою, загальна вартість спорядження, передбаченого цим пакетом допомоги, становить понад 400 млн. євро. Загалом Фінляндія поставила Україні військову допомогу на суму 590 млн. євро.

«З оперативних причин і для забезпечення того, щоб доставка досягла місця призначення, більш докладну інформацію про зміст допомоги, спосіб доставки чи графік не буде надано. При ухваленні рішення щодо додаткової допомоги враховувалися як потреби України, так і ресурси Сил оборони», – додали у фінському уряді.

Нагадаємо, на початку січня Фінляндія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні.

6 січня США оголосили рекордний пакет воєнної допомоги для України.

А днями рекордну допомогу пообіцяла Британія та Естонія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: