У Бразилії у справі про заворушення затримано колишнього міністра юстиції: у чому його підозрюють

Читать на русском
Відомо, що під час заворушень Торрес перебував у США разом з Болсонару. З усім тим, Верховний суд видав ордер на його арешт і Торреса оголосили в розшук
Ілюстративне фотоwww.gov.br

У Бразилії за підозрою в причетності до організації заворушень у столиці 8 січня затримано колишнього міністра Андерсона Торреса. При колишньому президентові Жаїрі Болсонару він обіймав посаду голови Міністерства юстиції.

Про це повідомляє пресслужба Федеральної поліції Бразилії.

Торрес був заарештований 14 січня в аеропорту Бразиліа відразу після того, як літак, на якому він повертався з США, приземлився в аеропорту. Його взяли під варту в рамках слідства про заворушення 8 січня.

«Федеральна поліція виконала в суботу вранці (14 січня) ордер на превентивний арешт, виданий Федеральним Верховним судом щодо колишнього міністра громадської безпеки Федерального округу» - сказано в повідомленні.

Відомо, що під час заворушень Торрес перебував у США разом з Болсонару. Проте, Верховний суд видав ордер на його арешт і Торреса оголосили в розшук. Йому закидають «змову з бунтівниками» та «бездіяльність на посаді начальника Служби безпеки Бразиліа».

Новий глава Мін'юсту Бразилії Флавіо Діно заявив, що в будинку Торреса нібито виявлено проєкт указу, в якому пропонуються екстрені заходи для «коригування» результатів виборів жовтня 2022 року, де Болсонару програв з мінімальним відривом від опонента. І хоча внизу чернетки нібито стоїть підпис Болсонару, Діно заявив, що авторство документа невідоме.

Нагадаємо, що 8 січня столицю Бразилії, місто Бразиліа, захлеснули масові заворушення, оскільки прихильники колишнього президента Жаїра Болсонару, які не визнають підсумки виборів, вийшли на масові мітинги. Вони ведуть бої з поліцією і захоплюють будівлі уряду.

30 жовтня 2022 року у Бразилії завершилися вибори президента. Ним став Луїс Інасіу Лула да Сілва. Відомо, що у другому турі він отримав 50,8% голосів громадян, обійшовши свого опонента Жаїра Болсонару. Останній набрав 49,1% голосів.

Пізніше стало відомо, що поліція звільнила всі будівлі, захоплені прихильниками колишнього президента країни Жаїра Болсонару – Національний конгрес, президентський палац і Верховний суд. У процесі звільнення заарештовано понад 400 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: