Співпраця Ірану з росією є питанням глобальної безпеки – Подоляк

Читать на русском
Військова співпраця рф та Ірану стосується не лише війни в Україні. Це вже питання глобальної безпеки, тож світ має реагувати.
president.gov.ua

Військова співпраця рф та Ірану стосується не лише війни в Україні. Це вже питання глобальної безпеки, тож світ має реагувати.

Про це у Twitter повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

Він відреагував на плани Ірану передати рф балістичні ракети в обмін на допомогу військовими технологіями. Подоляк наголосив, що така співпраця є питанням глобальної безпеки.

«Вісь зла сформована. Іран планує надати росії сотні балістичних ракет, знаючи, що їх використають для війни в Європі. Росія допомагає Ірану військовими (ядерними?) технологіями для підпалу Близького Сходу. Це вже не питання України. Це питання глобальної безпеки. Будемо мовчки спостерігати?», – йдеться в повідомленні.

Представник Білого дому зауважував, що росія надає «безпрецедентний рівень» військової і технічної підтримки Ірану. Зокрема, вона може передати сучасне військове обладнання та компоненти, зокрема вертольоти (включно з винищувачами Су-35), а також системи ППО.

Британські розвідники додали, що Іран став одним із головних військових спонсорів росії після повномасштабного вторгнення. В найближчі місяці ця підтримка може зрости.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: