У США працюють над альтернативою визнання рф країною-спонсором тероризму – Блінкен

Читать на русском
Ентоні Блінкен заявив, що в американському Конгресі триває робота над альтернативою визнання росії країною-спонсором тероризму.
Ентоні БлінкенФото – Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що у Конгресі намагаються створити альтернативу визнання росії країною-спонсором тероризму.

Про це повідомляє CNN.

За його словами, у використанні призначення «країною-спонсором тероризму» є спірні моменти. Зокрема, через них можуть бути небажані наслідки. Однак Блінкен не повідомив, про що саме йдеться.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

«Ми постійно розглядаємо, які заходи можемо вжити, щоб збільшити тиск. Ми зараз працюємо з Конгресом над нормами, які допоможуть нам з деякими спірними моментами... Ми працюємо над розробкою шляху для досягнення цієї мети», – зазначив він.

Нагадаємо, посол США в НАТО Джуліанн Сміт раніше заявила, що США поки не вважають корисним визнавати росію державою-спонсором тероризму. При цьому Штати виступають за подальше запровадження санкцій та експортних обмежень щодо росії.

Також США внесли приватну військову компанію «Вагнер» до списку організацій, які викликають занепокоєння у сфері свободи віросповідання. Крім того, М'янму, Китай, Іран, КНДР, Пакистан, росію, Саудівську Аравію, Таджикистан, Туркменію та Еритрею внесли до переліку країн, які викликають особливе занепокоєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: